Har gjort varig inntrykk på folk i Sør-Sudan

– I Sør-Sudan referer folk til Norsk Folkehjelp (NPA) som fine mennesker rundtomkring (Nice People Around), sa Peter Majur.

Majur jobber for Norsk Folkehjelp i Sør-Sudan. Han var barnesoldat under krigen og er nå mellomleder.

– Min historie er ikke unik. Mange i Sør-Sudan har lært og klatret i gradene gjennom Norsk Folkehjelp, sa han da han hilste landsmøte lørdag.

– Vi skal oppnå frihet

– Norsk Folkehjelp var den første humanitære organisasjonen som har stått i solidaritet med folk i Sør-Sudan fra 1986 og til i dag. Dette har ikke gått ubemerket hen for folk i Sør-Sudan. Den norske regjeringen, Norsk Folkehjelp og det norske folk er noe helt spesielt for folk i Sør-Sudan, sa Majur.

Han fortalte at den felles gleden over frivillighet for fire år siden ble kortvarig. Da presidenten i 2013 beskylte visepresidenten for å konspirere til kupp, brøt krigen ut. Den har drept ti-tusener av mennesker og drevet millioner på flukt.

– Norsk Folkehjelp og den norske regjeringen har investert mye i folk i Sør-Sudan, og gjør det fortsatt med det mål at vi skal oppnå frihet. Vi håper at fredsavtalen vil bli satt i verk og respektert, sa Majur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *